30 жовтня 2024 року в Маріупольському професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі відбувся онлайн-захід "Страви з овочів. Дари осені" серед викладачів та майстрів виробничого навчання кулінарного напрямку.
Осінь — це пора, коли природа щедро обдаровує нас різноманіттям кольорів, смаків та ароматів. Саме в цей час ми
можемо насолодитися свіжими овочами, які не лише радують око, але й є джерелом вітамінів та корисних речовин.
Захід розпочала викладачка спеціальних дисциплін Любієва Вікторія Миколаївна, яка представила відеопрезентацію "Конверти з шарового тіста з овочевою начинкою". Відеороботу "Осінні зірки з баклажанів" продемонструвала викладачка спеціальних дисциплін Ломакіна Ірина Іванівна. Майстриня виробничого навчання Фодлаш Світлана Володимирівна нагадала нам про чудовий осінній овоч в презентації "На столі не пусто, коли є капуста". А відеоробота "Королева осені — Капуста", яку підготувала викладачка спеціальних дисциплін Ковтун Оксана Олександрівна, розкрила всі переваги капусти в новому світлі. Та на завершення, рецептом смачного та корисного десерту «Інжир з ванільним морозивом, тар-таром із полуниці та бальзамічним соусом» поділилася майстриня виробничого навчання Зарянкіна Наталія Миколаївна.
Педагогічні посиденьки стали чудовою можливістю для обміну досвідом та ідеями щодо використання овочів у кулінарії, особливо в контексті осіннього сезону. Обговорення різних рецептів, технік приготування та способів подачі страв дало нам змогу глибше зануритися у світ кулінарії та надихнутися новими ідеями для наших навчальних занять. Отримані знання та ідеї стануть корисними в нашій педагогічній практиці, а також допоможуть нам виховувати у майбутніх кухарів повагу до сезонних продуктів та традиційної
кухні.
             |