Кондитер - професія, як і багато інших, прийшла до нас з давніх часів. При розкопках на території Стародавнього Єгипту археологами були знайдені артефакти, які доводять, що стародавні єгиптяни вміли виготовляти солодощі, на зразок сучасних цукерок, на основі фініків.
Найвищий розквіт кондитерського мистецтва припав на Стародавній Китай. Саме тут з'явилося перше морозиво, яке виготовлялося з суміші цукру і снігу.
За часів Середньовіччя при царських дворах Європи Професія кондитер була дуже престижною і цінувалася дуже високо.
Сьогодні кондитерське мистецтво має попит, як ніколи. Кількість всіляких кафе, кондитерських і пекарень зростає з кожним днем. Щоб витримувати таку високу конкуренцію, потрібно не тільки бездоганно розбиратися в класиці, а й вміти придумувати нові рецепти солодощів.
Отже, також і зростає потреба в професіоналах кондитерської справи.
На цей час ця професія є однією з найцікавіших, творчих і високооплачуваних в країні та у світі.
Як же стати таким професіоналом?
Краще, звичайно, починати навчання відразу після школи. Але, часто буває, що бажання поміняти професію приходить до нас в зрілому віці.
В такому випадку на допомогу приходять різні спеціалізовані курси, майстер-класи та наш ліцей, де ми Вам розкажемо з чого складається тістечко або торт, які інгрідієнти та в якій послідовності та кількості змішують що б отримати шедевр кондитерського мистецтва.
Існує декілька спеціалізацій кондитерів:
-  Пекар кондитер випікає батони, ватрушки, ароматні та смачнющі булочки різних видів, а їх ой як багато, ми вам про все розповімо!
-  Кондитер технолог розроблює новітні різновиди кондитерських виробів, покращує рецептуру приготування.
-  Шеф – кондитер займається не лише виготовленням десертів, а і кадровими питаннями, веде облік, покращує концепцію ресторана.
Сучасний кондитер - це відкрита, життєрадісна, творча і оптимістична людина. Просто неможливо бути сумним, коли даруєш іншим людям радість.
Кондитер ніколи не залишиться без роботи, тому що без десертів ні куди. Жодне свято не проходить без торта або якогось модного десерта. У кожному кафе та ресторані подають смачні та гарні десерти! Кондитер також може розпочати свій бізнес, або стати керівником у кондитерському цеху. Доступна освіта є великим плюсом у всьому цьому і наш ліцей допоможе Вам у старті до мрії!
Крім того, безсумнівним плюсом даної професії окрім перерахованими вище  є можливість кожен день пробувати смачні кондитерські вироби (тільки без фанатизму)!